Here is south England we have a real autumn weather in the middle of our summer and warm bowl of soup is welcome to my table. Full of flavours, rich in nutrition, made from seasonal vegetables - no doubts, this soup is a winner...
feta flat-bread |
Потребни состојки:
1 поголем компир
3 моркови
350 гр брокули
1 стапче целер
зачини
Во поголем сад ставете го компирот исецкан на коцки, додајте 2 лажици масло и додајте ги сецканите моркови како и целерот.
Промешајте и ставете капак.
По 10 минути додајте 1 литар вруќа вода и 1 коцка за супа.
Варете ја супата на тивко околу 15 минути пред да ја додадете брокулата.
Се заедно варете 12 - 15 минути.
Оставете ја супата на страна малку да се олади пред
да ја изблендирате со стап-блендер или каков имате.
Дотерајте го вкусот, додавајки сол и бибер и малку маслиново масло или 2-3 лажици кисела павлака или јогурт.
Ingredients:
1 big potato
3 carrots
350 gr broccoli florets
1 stick celery
seasoning
In a big cooking pot put the potato chopped into squares, add 2 tbsp of oil, stir it and add the chopped carrots and celery.
Stir it all up and put the lid on for 10 minutes.
After that add 1 liter of warm water.
Cook the vegetables for 15 minutes with lid on before you add the broccoli florets.
Add 1 stock cube, I use marigold stock powder.
Continue to cook for further 12 - 15 minutes, cool it down a bit and blend it with a stick blender until smooth.
Adjust the taste,adding some salt and pepper and some olive oil or tbsp of sour cream or yogurt.
I have serve the soup with my feta flat-bread.
No comments:
Post a Comment