Saturday, 25 April 2015

Пита со зеленчук за час / Quick vegetable pie

I do not know what to call it, but it is simply Yorkshire pudding batter with added cheese in it and leftover vegetables or "toad in a hole" without sausages. it doesn't really matter how we will call it, what really matters is how it tastes. The melt in a mouth sensation and little voice asking you: is there any more? 






Потребни состојки:


3 јајца
6 лажици брашно
4 лажици рендан пармезан
100 мл млеко
90 мл вода
млад кромид или неколку лукчиња
околу 300 гр зеленчук ( брокула, карфиол, млади нелупени тиквици , млади варени компири )
сол и бибер
масло 


Во поголема здела се матат јајцата и брашното со жица-маталка.
Се додава млекото како и водата.Се додава и сецкано младо кромидче, пармезанот, сол и бибер како и варениот зеленчук.


Ако користите брокули и карфиол, варете ги 2 до 3 минути.
Ако користите млади тиквици не треба да ги варите,само исецкајте ги на тенки кругови.
Во тепсија со дијаметар од 28 см ставете 2 - 3 лажици масло и ставете ја тепсијата во загреана рерна на 220 степени.
Кога маслото е многу топло извадете ја тепсијата и сипајте ја смесата, веднаш вратете ја тепсијата во рерна и печете 20 минути.




Ingredients:

3 eggs
6 tbsp plain flour
4 tbsp grated parmesan cheese 
100 ml milk
90 ml water
little bit spring onion or garlic
300 gr vegetables 
( broccoli and cauliflower, baby courgettes or cooked baby potatoes )
salt, pepper 
oil 


Whisk the eggs with the flour,adding milk and water. Then add the onions, cheese and vegetables.
Season with salt and pepper.
Cook the  broccoli and the cauliflower for 2 -3 minutes only.
The baby courgettes should be tiny sliced.
Put the oil in a pan ( size 28 cm in diameter )
Heat the pan in an oven pre-heated on 220 C until the oil is really hot.
Then pour the batter into the pan and put it back in the oven.
Bake for 20 minutes at 220 C. 






No comments:

Post a Comment