Saturday 12 September 2015

Есенски колач со јаболки и ореви / Autumn cake with apples and walnuts

Autumn arrived over here in England, summer is long gone and my tomatoes didn't have chance to ripe properly, on the other hand, I am lucky that we have a Bramley apple tree near by I can pick as much apples I want as well as blackberries and rosehips. Apple pure for baking, apple crumble, apple butter and apple cakes is what I make the most . Oh, I forgot to say that autumn is my favorite season, not just because of the food, but the colours, the walks we do in the woods near by, stepping on the fallen leaves on crispy and sunny afternoon. Hot chocolate in thermos followed by picking conkers and pine cones, can't wait......  








Потребно:

1 чаша од 250 мл пире од јаболки*
1/2 чаша кафеав шеќер
2 јајца
1/4 чаша масло
1/4 чаша јогурт
2 чаши брашно
1 лажиче пециво
пола лажиче сода
пола лажиче сол
пола лажиче цимет
1 чаша сецкани јаболки
пола чаша сецкани ореви

Измешајте ги сите мокри состојки, додајте ги сувите и мешајте со дрвена лажица.
На крај додајте ги сецканите јаболки и ореви.
Ставете ја смесата во намрсен калап за печење, во случајов куглоф и печете го колачот на 180 степени околу 50 минути.

*Излупете и исецкајте 2 јаболку,додајте малку вода и варете ги 10 минути или додека не омекнат. Пасирајте ги и оладете пред употреба.






Ingredients:

1 cup apple sauce* 
1/2 cup brown sugar
2 eggs
1/4 cup oil
1/4 cup yogurt 
2 cups flour
1 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
1/2 tsp salt
1/2 tsp cinnamon
1 chopped apple
1/2 cup chopped walnuts 


Combine the apple sauce, sugar, eggs,oil and yogurt in a large mixing bowl.
In another bowl, combine the flour, baking powder, baking soda, salt and cinnamon.
Mix it all together using a wooden spoon.
Fold in the apples and walnuts.
Pour in the mixture into a ring tin, buttered.
Bake the cake on 180 C for 50 minutes.

*Cook two peeled and cored apples for 10 minutes or until they are soft. Mash it until smooth. Cool it down before using.









No comments:

Post a Comment