Thursday, 14 May 2015

Италијанска погача / Focaccia

I love the simplicity of focaccia, I wish I make it more often coz I really enjoy it. It also makes me inspired to make my hands dirty and make my own pasta and have Italian feast.  Hold on, it doesn't end just yet, when I make Italian food, I want to share it with friend and family and finish the day with dancing. For now, here is the recipe .......









Ке ви треба:


500 гр брашно
1 пакетче од 7 грама инстант квасец
1 мала лажичка сол
2 големи лажици маслиново масло + 2 за одозгора
100 гр мали домати
маслинки
листови босилок

Ставете го брашното во поголема здела, додајте го квасецот, солта, маслото и 300 мл млака вода.
Месите на побрашнета површина околу 10 минути, додавајки брашно ако ви се лепи.
Ставете го тестото да одмара 1 час во намрсена здела и покријте го со најлонска фолија.
Потоа развлечете го тестото со раце и со прсти обликувајте правоаголник.
Ставете го во тава за печење, премачкајте го со масло и оставете го да одмара уште половина час.
Пред печење,ставете ги доматите и маслинките и малку посолите.
Печете ја погачата на 200 степени 30 минути.
Послужете ја топла со листови босилок.





Ingredients:

500 gr white flour
1 pack fast action dried yeast
1 tsp salt
2 tbsp olive oil + 2 more for the top
100  gr cherry tomatoes
pitted olives
basil 

Place the flour in a large bowl, add the yeast and the salt, olive oil and 300 ml warm water.
Knead the dough on a lightly floured surface adding more flour if you need.
Knead for 10 minutes then put it in a oiled bowl ,cover it with cling film and leave it to rest for about 1 hour.
After that, flat the dough with your hands and using you fingertips shape the dough into rectangle.Place it into a baking tray.
Brush the dough with olive oil and leave it to rest for about 30 minutes.
Before baking, put the tomatoes and the olives at the top, sprinkle some salt and bake it for 20 minutes on 200 C. 
Trow some basil leaves before serving.
Serve warm!




1 comment:

  1. Divna... Obožavam kada je sa paradajzom i maslinama ♥ Često stavim sušeni paradajz, njega imam preko cele godine :)))

    ReplyDelete