Happy Easter if you are celebrating! My country is celebrating Orthodox Easter called Велигден which is not until first of May. Since I am in UK I get to celebrate Easter twice and I am very happy about that. My children are particularly happy because they get double fun that both Easter celebration can bring!
These flat breads are an ideal quick fix in my life, everyone loves them, especially with some homemade humus and slices of avocado. I can't praise them enough .............
Потребно е,
200 гр интегрално пченично брашно
180 гр овесно ( мелени овесни снегулки )
2 мали лажички прашок за пециво - без алуминиум*
70 гр овесни снегулки
50 гр семки од сончоглед
3 лажици ленено семе
3 лажици маслиново масло
1 лажиче сол
околу 300 мл млака вода
Измерете и измешајте ги сите суви состојки, додајте го маслото како и водата.
Направете тесто, поделете го на 10 - 12 топки и развлечете ги тестата тенко.
На загреана тава пржете ги лепчињата на суво околу 3-5 минути од секоја страна.
Послужете ги топли наместо леб.
Може и да се замрзнат!
*Прашок за пециво без алуминиум може да се најде во продавници за здрава храна.
Ingredients:
200 gr wholemeal wheat flour
180 gr oat flour made of ground porridge oats
2 tsp aluminium free baking powder
70 gr porridge oats
50 gr sunflower seeds
3 Tbsp flax seeds
1 tsp salt
3 Tbsp olive oil
around 300 ml lukewarm water
Weight all dry ingredients, mix them all up and add the oil as well as the water.
Form a dough, divide it into a 10 to 12 balls and roll each ball flat.
You can simply use your palms.
Heat a non stick frying pan and dry fry the breads for 3-5 minutes of each side.
Serve them warm instead of bread.
Perfect for freezing!
Thanks for reading! I would appreciate any comments or suggestions from you.
Thanks for reading! I would appreciate any comments or suggestions from you.
Divota! ♥ Pravim nešto slično, ali su tvoje bogatije semenkicama, pa samim tim ukusnije i zdravije..
ReplyDeleteLaura, mi smo srećnici, kao i vi, da slavimo oba Uskrsa / Vaskrs, jedan smo proslavili a drugi ćemo. Volim flar bread i moraću da isprobam i ovaj tvoj.
ReplyDelete