Try to make this delicious cake as a weekend treat, the recipe is from my favorite food blog called Pinch of yum, here is a link if you would like to visit it.I made a few changes like the sugar quantity and I have halved the oil and replaced it with a butter. Oh yes, the shape of the cake is different as well !!!
Потребни состојки:
2 рендани зелени тиквици
кора од 2 лимона
1 ванила
3 јајца
100 мл маслиново масло
100 гр мек путер
100 - 150 гр кафеав шеќер
2 чаши од 250 мл брашно
1 лажичка сол
1 лажичка прашок за пециво
пола лажичка сода
3 лажички мак
Измешајте ги сувите состојки, додајте ги матените јајца заедно со шеќерот како и маслото.
Ренданите тиквици изтискајте ги за да им излезе течноста.
Додајте ги во смесата како и кората од лимон.
Ставете ја смесата во калап за печење по желба, во мојов случај куглоф.
Печете на 170 степени околу еден час.
Ingredients:
2 grated courgettes
zest of 2 lemons
2 tsp vanilla extract
3 eggs
100 ml olive oil
100 gr soft butter
100 - 150 gr brown sugar
2 cup flour
1 tsp salt
1 tsp baking powder
1/2 tsp baking soda
3 tsp poppy seeds
In a large mixing bowl combine all dry ingredients.
In a separate bowl whisk the eggs with the sugar and add the oil and butter.
Squeeze out any liquid from the courgettes using your hands.
Add them to the cake mixture as well as the lemon zest.
Spoon the cake mixture into a baking tray and bake it for an hour on 170 C
Thanks for reading! I would appreciate any comments or suggestions from you.
Confirming zuccinni are great in cakes too.Great job Laura!
ReplyDeleteThanks Dubravka
ReplyDeleteDivan kolač! ♥ Kombinacija neobična, ali sigurno ukusna...
ReplyDelete