Friday, 20 March 2015

Кромидаво со јајца / Eggs and onions fry

Less is more!
Ке ви треба:

4 - 5 главици кромид
малку куркума
сол и бибер
2 - 3 јајца
масло

Маслото се загрева, се додава кромидот исецен на долго.
Се пржи додека не омекне.
Додајте малку куркума и зачинете со сол и бибер.
Додајте ги и изматените јајца, мешајте додека јајцата не се соедината убаво со кромидот.
Сервирајте го јадењето топло .You will need:

4 - 5 onions
little bit turmeric 
salt and pepper
2 - 3 eggs
oil

Method:

Heat the oil in a frying pan and add the onions cut into long strips.
Fry them until they get really soft then add the turmeric, salt and pepper 
and eggs.
Mix them up until they get really scrambled.
Serve it warm with some chapatis or flat bread.  No comments:

Post a Comment