Pages

Saturday, 9 May 2015

Јајчарник / Eggy pie by Becky

I met Becky in Sarajevo, we quickly became friends, had lots of play dates for our young children and we shared lots of food together.This is her pie ........











Потребни состојки:

1 бајат леб
5 јајца
50 гр кашкавал
1 црвен кромид
1 мала павлака
100 мл млеко

Лебот исечете го на кришки и одстранете ја корката.
Премачкајте огноотпорен сад со путер и наредете ги кришките леб.
Кромидот ситно исецкајте го, кашкавалот изрендајте го и наредете ги врз лебот.
Во поголем сад изматете ги јајцата, додајте ја павлаката и млекото и мешајте со жица- маталка.
Оваа смеса се прелива врз кришките леб.
Идеално, ова се приготвува навечер, се остава во фрижидер покриено со најлон фолија.
Наутро загрејте ја рерната на 180 степени и печете околу 45 минути.
Ако ви се брза,пригответе го и веднаш печете, вкусот е ист....




Ingredients:


1 loaf of stale bread
5 eggs
1 red onion , finely cut  
50 gr cheddar cheese, grated 
1 small sour cream or creme fraiche 
100 ml milk

Slice the bread extra thick and take the crust off.
Use a large ovenproof dish, butter it and place the bread in it.
Top it up with the onions and the cheese.
In a big bowl, whisk the eggs, add the cream and milk.
Pour over the bread.
Ideally, this should be prepared in the evening, cover it up with cling film and keep it in the fridge over night.
Bake it in the morning on 180 C for 45 minutes.
However, if you haven't got a time, make it and bake it straight away, the taste is the same... 





No comments:

Post a Comment