Pages

Tuesday, 21 April 2015

Прженки од кромид / Onion bhajis

The recipe is inspired from my very first cookery book I have purchased long time ago, it's called  "Britain's favorite food" and it's got recipes from around the world. I love making this bhajis, I also love eating them accomplished with any curry. I must say that I also like the shop-bought one's but I often find them very greasy and heavy to eat.I love this version, they are light, they are cheap to make, they are homemade!




Потребни состојки:

200 гр брашно од слануток
1 јајце
240 мл ладна вода
по 1 мала лажичка куркума, чили, коријандер и кумин
2 големи главици кромид
магдонос
сол и бибер
масло за пржење 

Во поголема здела ставете го брашното,додајте го јајцето и мешајки додајте ја и водата.
Ставете ги зачините, покријте за зделата со најлонска фолија и оставете да одмори 20 минути.
Потоа додајте го ситно исецканиот кромид и магдонос како и сол и бибер.
Оставете ја смесата да одмори десетина минути.
Загрејте масло во тава за пржење и со супена лажица ставајте од смесата во вруќото масло, пржете ги на средна температура додека не добијат златна боја.
Веднаш исцедете ги на кујнска хартија.
Сервирајте ги топли!




Ingredients:

200 gr chickpea flour
1 egg
240 ml gold water
1 tsp each of turmeric, chili powder, coriander and cumin
2 large onions
parsley 
oil

Place the flour in a large bowl and add the egg.
Gradually mix in the water as well as the spices.
Cover with clingfilm and leave to stand for 20 minutes.
After that add the chopped onions and parsley as well as salt and pepper. 
Using a tablespoon, drop the batter into a hot oil and fry them on medium heat until they get nice and golden color.
Drain them on kitchen paper and serve them warm!



No comments:

Post a Comment