Pages

Thursday, 30 April 2015

Крем - чорба од леќа и спанаќ / Creamy lentils with spinach

Lentils and more lentils, I can't have enough of it. This time it's been added a little bit of creme fraiche and the taste is almost luxurious ......










Потребни состојки:

1 кромид
1 морков
1 голем компир или батат
пола шоља леќа
300 гр свеж спанаќ или неколку коцки смрзнат
2 лажици милерам или павлака
лук
сол и бибер
пола коцка за супа од зеленчук
маслиново масло


На 3 - 4 лажици маслиново масло се додава ситно сецкан кромид,се додава лукот и морковот како и леќата.
Се полива со 3 шољи топла вода и компирот исечен на коцки.
Се вари околу 40 минути или додека леќата не омекне.
Одкако леќата е варена се додава коцката за супа ,бибер и малку сол.
Спуштете го и спанаќот.
По 5 минути додајте ја и павлаката .
Дотерајте го вкусот по ваша желба додавајки магдонос или некоја друга тревка.
Сервирајте со леб и салата или варен кафеав ориз.


Ingredients:

1 onion
1 carrot
1 big potato or sweet potato
half a cup of green lentils
300 gr fresh spinach or couple of cubes of frozen one
2 tbsp creme fraiche 
garlic
salt and pepper
1/2 cube vegetable stock
olive oil


Fry the chopped onion on 3 - 4 tbsp olive oil.
Add the mince garlic and chopped carrot, cook it for few minutes before you add the lentils and 3 cups of warm water.
Add the cubed potato as well.
Cook the lentils for about 40 minutes or until they are soft then add the cube stock .Add the spinach and after five minutes the creme fraiche.
Taste before adding salt but be generous with black pepper.
Sprinkle some chopped parsley or any other herbs you like.
Serve it with bread and salad as a main dish, my favorite combo is with brown rise, so yummy.


No comments:

Post a Comment